ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul doi al diplomaţiei americane s-a aflat în vizită la Kiev

08:44 | 17.01.2023 Categorie: Externe

Washington, 17 ian. /MOLDPRES/. O responsabilă cu rang înalt a diplomaţiei americane a mers luni la Kiev unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi l-a asigurat de "angajamentul de neclintit" al Washingtonului faţă de Ucraina, a declarat Departamentul de Stat al SUA, informează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

Adjuncta secretarului de stat Wendy Sherman s-a întâlnit cu Zelenski şi alţi oficiali cu rang înalt ucraineni "pentru a reafirma angajamentul puternic şi de neclintit al Statelor Unite faţă de Ucraina şi apărarea acesteia împotriva agresiunii ruse neprovocate", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat.

Wendy Sherman a condus o delegaţie în capitala Ucrainei, unde s-a întâlnit în special cu ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, pentru a discuta despre ajutorul care urmează să fie acordat în scopul consolidării dispozitivului de securitate al Ucrainei, economiei şi pentru dezvoltarea unui parteneriat comercial bilateral de durată cu Statele Unite.

Delegaţia a discutat, de asemenea, "cu tineri ucraineni care şi-au adaptat afacerile şi activităţile pentru a-şi sprijini concetăţenii, imaginând în acelaşi timp redresarea şi reconstrucţia Ucrainei", potrivit comunicatului Departamentului american de Stat.

Confruntările s-au intensificat în Ucraina în timpul celei de-a unsprezecea luni de război. Sâmbătă, o rachetă a lovit un bloc înalt de locuinţe la Dnipro (est), făcând cel puţin 40 de morţi şi 75 de răniţi.

La sfârşitul lui decembrie, Zelenski a fost primit de preşedintele Joe Biden la Casa Albă, unde a pledat pentru un ajutor militar şi economic de urgenţă de aproximativ 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

img23000317

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!