ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele polonez a cerut la forumul de la Davos 'arme, arme şi iar arme' pentru Ucraina

12:52 | 17.01.2023 Categorie: Externe

Davos, 17 ian. /MOLDPRES/. Preşedintele polonez Andrzej Duda a susţinut la forumul de la Davos cauza Ucrainei, insistând că aliaţii europeni trebuie să furnizeze mai rapid Kievului armament, inclusiv tancuri, relatează MOLDPRES cu referire la dpa și Agerpres.

El le-a reamintit participanţilor la secţiunea "În apărarea Europei" a Forumului Economic Mondial promisiunea recentă a Poloniei de a le trimite ucrainenilor "circa 14" tancuri Leopard, de fabricaţie germană.

"Sperăm şi încercăm să organizăm un sprijin mai amplu pentru Ucraina. Aşadar, sperăm că sunt câţiva parteneri, câţiva aliaţi care vor da Ucrainei tancuri. (...) Sperăm că va participa şi producătorul acestor tancuri", a adăugat şeful statului polonez.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat ca aliaţii să furnizeze ţării sale arme mai puternice, inclusiv tancuri Leopart II, considerate vitale pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia.

Demersurile sale au avut un anumit succes, observă dpa. Regatul Unit şi Polonia s-au angajat recent să trimită Ucrainei astfel de tancuri, însă cancelarul german Olaf Scholz este în continuare reticent.

"A existat un singur mesaj: arme, arme şi iar arme. Acesta este cel mai important element al acestui joc", a arătat Duda.

img23000333

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!