ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a aderat la Convenția privind facilitarea traficului maritim internațional

19:37 | 18.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Republica Moldova a aderat la Convenția privind facilitarea traficului maritim internațional, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei Guvernului de astăzi, implementarea prevederilor Convenției va ajuta la prevenirea întârzierilor inutile în traficul maritim, în special: va fi facilitat traficul în port; vor fi reduse formalitățile de intrare/ieșire a navelor; va fi îmbunătățit schimbul de date între state privind traficul de nave, mărfuri și pasageri; va fi creat creat ghișeului unic electronic în port unde  armatorii/operatorii navelor și agenții de nave pot îndeplini obligațiile de raportare în format electronic aplicate navelor care sosesc și pleacă din port, la un sistem informațional electronic aplicat tuturor autorităților de control vizate; va fi redus timpul de control al autorităților; vor fi reduse cheltuielile autorităților și armatorilor navelor. 

img23000394

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!