ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat la Davos despre viitorul european al țării și a încurajat companiile străine să investească în R. Moldova

18:19 | 19.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. În cele trei zile ale Forumului Economic Mondial, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut discuții despre situația din regiune cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, cancelarul german Olaf Scholz, cu prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez precum și cu premierul Irlandei, Leo Varadkar, toți cei patru lideri fiind așteptați la Chișinău în luna iunie, la cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene, comunică MOLDPRES.

Serviciul de presă al Președinției a relatat agenției că șefa statului a discutat și cu importanți lideri din mediul global de afaceri, printre aceștia numărându-se Markus Krebber, directorul executiv al concernului german RWE AG, lider european în domeniul energetic, inclusiv al energiei regenerabile, precum și Levent Cakiroglu, directorul executiv al holdingului Koç, cel mai mare grup industrial din Turcia. Președintele Maia Sandu le-a vorbit interlocutorilor despre oportunitățile oferite de piața Moldovei și i-a îndemnat să examineze posibilitatea extinderii afacerilor lor în țara noastră.

De asemenea, șefa statului a făcut un schimb de opinii cu Alex Soros, președintele Fundațiilor pentru o Societate Deschisă, despre proiectele realizate și planificate de către fundația sa în Moldova. La fel, a vorbit și cu fostul premier britanic Tony Blair, directorul Institutului pentru Schimbări Globale, despre modalitățile de creștere a eficienței instituțiilor publice. 

În ultima zi la Davos, președintele Republicii Moldova a participat la o discuție găzduită de către redacția ziarului Washington Post, unde a vorbit despre agenda de securitate regională.

Foto: Președinție

img23000429

img23000429

img23000429

img23000429

img23000429

img23000429

img23000429

img23000429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!