ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Haos în trafic, întreruperi de electricitate şi decese din cauza zăpezii s-au înregistrat în Cehia, Slovacia şi Polonia

09:31 | 22.01.2023 Categorie: Externe

Praga, Bratislava, Varșovia, 22 ian. /MOLDPRES/. Căderile masive de zăpadă au provocat importante întreruperi în alimentarea cu electricitate şi accidente de trafic în Cehia, Slovacia şi Polonia, relatează sâmbătă DPA, citată de Agerpres și MOLDPRES.

În oraşul Hertvíkovice din Cehia, un şofer a fost ucis sâmbătă de un copac care a căzut pe maşina sa ce rula pe un drum de ţară.

În Polonia, într-un sat situat la sud-est de Cracovia, o femeie în vârstă de 70 de ani a decedat după ce aparatul de oxigen la care era conectată a rămas fără curent în urma unei pene de electricitate.

Rudele femeii au alertat ambulanţa şi pompieri, însă maşina acestora care trebuia să aducă un rezervor de oxigen de rezervă a avut un accident pe viscol.

Un accident mortal de circulaţie pe fond de vreme rea a fost raportat şi la Praga de agenţia CTK.

În Polonia, mai mult de 100.000 de locuinţe au rămas temporar fără electricitate, potrivit ştirilor agenţiei PAP. În majoritatea situaţiilor, cauza au fost copacii căzuţi pe liniile de electricitate.

În Slovacia, de asemenea, curentul electric a fost întrerupt pentru mii de gospodării din cauza vremii, iar poliţia a raportat numeroase accidente de circulaţie.

img23000477

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!