ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Erdogan a confirmat data de 14 mai pentru alegerile prezidenţiale şi legislative în Turcia

09:11 | 23.01.2023 Categorie: Externe

Bursa, 23 ian. /MOLDPRES/. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a confirmat duminică data de 14 mai pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale şi legislative, transmite AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

''Îmi voi folosi autoritatea pentru a avansa alegerile pe 14 mai'', a spus şeful statului turc la o întâlnire cu tinerii desfăşurată în oraşul Bursa.

''Nu este vorba despre alegeri anticipate (...), ci despre ajustarea calendarului pentru a ţine cont de data examenelor'', a motivat el organizarea mai devreme a acestor alegeri faţă de perioada prevăzută iniţial.

Recep Tayyip Erdogan, care va candida pentru un nou mandat, a devenit în 2003 premier, pentru ca în urma modificării Constituţiei să devină preşedinte, ales direct prin vot universal, în 2014. Opoziţia turcă şi-a anunţat intenţia de a reveni la un regim parlamentar, în cazul unei victorii.

img23000488

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!