ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zeci de agricultori au beneficiat de granturi pentru tehnologii de protecție a solului

10:29 | 25.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Agricultorii care au realizat investiții în procurarea echipamentelor no-till, a sistemelor de irigare și bazinelor de acumulare a apei, au obținut granturi în valoare totală de 285 de mii de dolari, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), grantul va compensa până la 30% din valoarea investiției în tehnologii și practici ce asigură protecția solului, cu un plafon de 10 mii de dolari per beneficiar. Astfel, în cadrul apelului, au fost selectați spre finanțare 34 de agricultori.

Programul de granturi destinate managementului durabil al terenurilor este implementat de Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P), în cadrul Acordului de Grant semnat între Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În baza acestui acord, țara noastră a obținut finanțare nerambursabilă în valoare de 3,1 mln de dolari din sursele Fondului Global de Mediu.

Foto: MOLDPRES

img23000556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!