ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

12:44 | 25.01.2023 Categorie: Comunicate

ANI a constatat diferență substanțială în mărime de 150 mii lei

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit, la un ex-conducător al unei întreprinderi municipale și membrii familiei sale, o diferență substanțială nejustificată în mărime de 150 mii lei dintre valoarea unui bun imobil procurat în anul 2017 și veniturile obținute în acest an.

Actul de constatare nu este definitiv și este pasibil contestării în ordinea stabilită de legislația în vigoare.

După rămânerea definitivă a actului de constatare ANI va sesiza instanța de judecată în vederea confiscării sumei de 150 mii lei, iar persoana supusă controlului va fi decăzută din dreptul de a mai exercita funcții publice și funcții de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, ținut de Autoritatea Națională de Integritate.

Actul de constatare poate fi vizualizat integral pe pagina oficială a ANI, în secțiunea – ANI interactiv, link: https://www.ani.md/ro/acte-constatare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!