ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe al Azerbaidjanului a declarat că Coridorul Zangezur va avea o importanță deosebită

16:04 | 25.01.2023 Categorie: Externe

Baku, 25 ian. /MOLDPRES/. Coridorul Zangezur va avea o importanță deosebită pentru dezvoltarea cooperării între toate țările din regiune, potrivit unui comunicat al Ministerului azer al Afacerilor Externe, a declarat ministrul Jeyhun Bayramov în discursul său la cea de-a 26-a reuniune a Consiliului ministerial al Organizației de Cooperare Economică, relatează MOLDPRES.

În special, ministrul a remarcat importanța măsurilor luate pentru crearea unui coridor de transport de la regiunea economică Zangezur de Est din Azerbaidjan la Republica Autonomă Nakhchivan.

Participanții la eveniment au fost, de asemenea, informați cu privire la importanța rutelor de transport prin Asia Centrală și Caucazul de Sud, precum și privind activitatea importantă desfășurată pentru dezvoltarea coridoarelor regionale de transport și tranzit în Azerbaidjan.

Ministrul de Externe a anunțat crearea platformelor trilaterale cu Turcia, Kazahstan și Uzbekistan pentru a promova cooperarea în aceste domenii.

De asemenea, acesta a remarcat semnarea Declarației de la Baku în iunie 2022, în urma unei reuniuni a miniștrilor de Externe din Azerbaidjan, Turcia și Kazahstan, precum și deciziile aferente privind dezvoltarea Coridorul median internațional transcaspic “Est-Vest”.

Link-ul de referință: Haqqin.az

img23000576

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!