ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei microregiuni din Moldova pot primi câte 400 mii de dolari pentru dezvoltarea economică locală

08:20 | 26.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. Trei microregiuni din Republica Moldova (fiecare cu câte cel puțin cinci unități administrativ teritoriale de nivel I), vor putea primi câte 400 mii de dolari pentru dezvoltarea economică locală. Concursul în acest sens a fost lansat în cadrul proiectului „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”, implementat de PNUD și finanțat de Elveția, transmite MOLDPRES.

Comunitățile selectate vor fi ajutate să creeze micro-clustere, care vor valorifica avantajele locale existente și vor susține specializarea economiilor locale. Vor fi investiți până la 400 mii de dolari pentru fiecare din cele trei micro-clustere, ceea ce va contribui la crearea de noi locuri de muncă, atât pentru localnici, cât și pentru migranți reveniți și pentru refugiații din Ucraina.

Directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Guido Beltrani, a declarat că în situația socio-economică actuală, consolidarea rezilienței actorilor economici este de o importanță vitală.

„Vom contribui la consolidarea rezilienței IMM-urilor, coloana vertebrală a economiei, pentru un acces sporit la locuri de muncă decente pentru populația locală și pentru refugiați”, a menționat Dima Al-Khatib, Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova.

Dosarul de participare la concurs trebuie să includă un formular completat în limba română sau rusă și declarația de angajament și parteneriat. Data limită pentru depunerea actelor este 23 februarie 2023, ora 23:00.

Foto: PNUD

img23000587

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!