ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1500 de locuri de muncă vacante vor fi propuse la târgul specializat de la expoziția „Fabricat în Moldova”

11:20 | 27.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Peste 1500 de locuri vacante, inclusiv pentru refugiații din Ucraina, vor fi propuse la Târgul locurilor de muncă din cadrul expoziției „Fabricat în Moldova-2023”, desfășurată în perioada 1-5 februarie, la Centrul internațional expozițional „Moldexpo” din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), la actuala ediție a Târgului locurilor de muncă vor participa peste 30 de agenţi economici din diverse domenii de activitate. La eveniment sunt așteptate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cele angajate, dar care doresc să-şi schimbe locul de lucru, candidaţii cu experienţă profesională, tineri specialişti sau cei care nu deţin o profesie/meserie, inclusiv cetățeni ucraineni.

„Devenit deja tradiție, evenimentul oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă o amplă informație despre oportunitățile de angajare atât în municipiul Chișinău, cât și în alte regiuni ale țării. Vizitatorii sunt îndemnați să comunice direct cu angajatorii pentru a cunoaște cerințele acestora și specificul actual al pieței muncii. Totodată, Târgul locurilor de muncă consolidează legătura dintre cererea și oferta pe piața muncii, promovarea serviciilor oferite de ANOFM și sporirea nivelului de ocupare în toate regiunile țării”, a declarat pentru agenție directorul ANOFM, Raisa Dogaru.

De asemenea, la târg vor fi amplasate posturi de auto-informare electronică, ce oferă vizitatorilor posibilitatea să acceseze portalul locurilor de muncă www.angajat.md, gestionat de ANOFM.

La fel, persoanele vor putea să obțină informații despre serviciile și măsurile de ocupare prestate de subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă: informare privind piața muncii, ghidarea în carieră, cursuri de formare profesională, instruire la locul de muncă, stagii profesionale, inițierea unei afaceri, etc. Totodată, participanții vor avea posibilitatea să discute cu reprezentanții Cancelariei de Stat, care vor promova informaţia cu privire la portalul guvernamental www.cariere.gov.md, cadrul legal privind încadrarea în serviciul public şi criteriile de bază pentru a candida la o funcţie publică.

În prezent, în baza de date a ANOFM sunt peste 9 900 de locuri de muncă vacante înregistrate, dintre care circa 4 000 în municipiul Chişinău.

Foto: ANOFM

img23000647

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!