ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul anului, medicii de pe ambulanță au intervenit la 155 de accidente rutiere

13:32 | 28.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. De la începutul anului 2023 și până în prezent, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 4262 de pacienți cu diverse traumatisme, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, echipajele de medici au acordat primul ajutor pentru 218 persoane, dintre care 187 maturi și 31 de copii care au suferit în urma accidentelor produse pe traseele țării.

Echipele AMU au acordat asistență medicală urgentă la etapa de prespital și  transportat asistat 175 de persoane accidentate la instituțiile medico-sanitare spitalicești pentru continuarea tratamentului specializat.

Foto: ambulanta.md

img23000684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!