ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a încasat peste 1 miliard de lei în ultima săptămână

09:25 | 30.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. În perioada 23 - 29 ianuarie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 1 059,6 milioane de lei (circa 52,6 mln de euro), transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 18,2 milioane lei, ceea ce reprezintă 1,7% din totalul sumei încasate. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 524 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 64 473 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 63 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 377 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 2,5 miliarde de lei, cu 38,5% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: Serviciul Vamal

img23000700

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!