ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Centrului Naţional Anticorupţie

09:42 | 30.01.2023 Categorie: Comunicate

Sinteza CNA: Bunuri în valoare de peste 2 milioane de lei au fost sechestrate, săptămâna trecută, de ARBI

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, în valoare de circa 2 milioane de lei, în această săptămână. Printre bunurile indisponibilizate sunt 5 terenuri agricole, un teren pentru construcție, o construcție locativă și una nelocativă.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 6 expertize judiciare, dintre care 3 grafoscopice și 3 IT, în procedură fiind alte 58 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 342 de cauze penale.

Direcția legislație a întocmit 12 rapoarte de expertiză și 21 de avize. La moment, se lucrează pe 37 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 5 analize operaționale și a inițiat 5 noi, alte 60 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 11 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 122 de caziere de integritate.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 58 de apeluri. În penitenciare se află 16 persoane, arestate în dosarele CNA.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!