ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii implicați în transformarea digitală a agriculturii pot obține granturi de până la 1,5 mln de lei

10:14 | 30.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Tinerii din Republica Moldova pot obține granturi de până la 1,5 mln de lei (75 mii de euro) pentru lansarea inițiativelor de transformare digitală a agriculturii cu valoare adăugată, a sectorului vitivinicol și a turismului. Granturile sunt oferite în cadrul Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, transmite MOLDPRES.

Suportul financiar poate fi obținut prin parteneriate între instituțiile de învățământ și companiile private, prin integrarea tinerilor în activități digitale transformaționale în sectoarele țintă. Granturile pot fi solicitate de asociații industriale, incubatoare, asociații de membri, prestatori de servicii în domeniul afacerilor, instituții educaționale, asociații obștești și companii private.

Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova anticipează acordarea a aproximativ 7,5 mln de lei pentru finanțarea apelului. Suma grantului per beneficiar poate varia între 1 mln și 1,5 mln de lei, solicitanții urmând să contribuie cu cel puțin 10% din valoarea totală a activității.

Activitățile finanțate prin granturi vor fi planificate pentru o perioadă de maximum 24 de luni.

Foto: eufordigital.eu

img23000706

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!