ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a depistat produse alimentare neconforme în magazinele din capitală

10:36 | 30.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a depistat aproximativ 4800 de kg de produse alimentare neconforme în urma unor controale în magazine, piețe și unități de alimentație publică din capitală, transmite MOLDPRES.  

Verificările au avut loc în ultimele două săptămâni și au vizat nouă magazine, șapte unități de alimentație publică, o piață și un depozit din municipiul Chișinău.

În timpul controalelor, inspectorii ANSA au depistat mai multe neconformități și încălcări grave ale legislației privind siguranța alimentară. Printre acestea se numără prezența produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat sau a produselor neetichetate, lipsa controlului medical și a instruirii igienice a personalului, lipsa mențiunilor despre producători, starea igienică necorespunzătoare a unităților de alimentație publică.

Ca rezultat, au fost întocmite 22 de procese-verbale cu privire la contravenții, atât pe persoane juridice, cât și pe persoane cu funcție de răspundere din cadrul unităților verificate. Totodată, au fost aplicate restricții de comercializare a produselor alimentare neconforme de origine animală și non-animală în cantitate totală de aproximativ 4800 kg. 

Foto: ANSA

img23000708

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!