ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un camion înmatriculat în R. Moldova a fost implicat într-un accident rutier în România

18:23 | 30.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Un camion înmatriculat în Republica Moldova a fost implicat astăzi într-un accident rutier produs în județul Suceava din România, transmite MOLDPRES.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă, a specificat că autovehiculul a derapat de pe traseu din cauza condițiilor meteo nefavorabile din țara vecină.

„Accidentul s-a produs în raza localității Valea Putnei, județul Suceava. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava și SMURD. În urma impactului, șoferul, cetățean moldovean, a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor din județul Suceava cu răni multiple. În prezent, bărbatul este internat în secția de chirurgie toracică, fiind conștient”, a spus Daniel Vodă.

Responsabilii de la consulatului Republicii Moldova la Iași rămân în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări.

Autoritățile recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie.

Foto: radiomoldova.md

img23000726

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!