ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate în raionul Drochia

12:43 | 31.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Trei proiecte în valoare de peste șapte milioane de lei (350 de mii de euro), incluse în Programul „Satul european”, au fost finalizate în raionul Drochia. Ca urmare, mai mulți locuitori ai orașului Drochia au acces la sistem de canalizare, oamenii din satul Ochiul Alb au apă la robinete, iar copiii din Maramonovca beneficiază de mobilier și mijloace educative moderne, transmite MOLDPRES.

Astfel, cu peste 4,5 mln de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), au fost construiți circa 4 km de rețele de canalizare în partea de sud-est a orașului Drochia. Ca rezultat, a fost asigurat accesul la sistemul de canalizare pentru 261 de gospodării casnice, cinci instituții publice și pentru mai mulți agenți economici.

În satul Ochiul Alb, au fost construiți peste 2 km de apeduct, fiind investiți circa 1,3 mln de lei. Totodată, grădinița și gimnaziul din localitatea Maramonovca au fost dotate cu mobilier și cu mijloace educaționale moderne. Pentru aceasta a fost alocat aproape un milion de lei din FNDRL.

Raionul Drochia beneficiază de 13 proiecte de dezvoltare locală, în cadrul Programului Național „Satul european”. Valoarea totală a acestora este de 59 mln de lei.

Directorul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), Mihail Croitoru, a declarat că în următoarele luni, vor fi înregistrate zilnic câte 5-7 proiecte finalizate în cadrul Programului „Satul european”.

Foto: ONDRL

img23000747

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!