ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un focar de pestă porcină africană a fost depistat la Briceni

13:21 | 31.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Un focar de pestă porcină africană a fost depistat în raionul Briceni. Anunțul a fost făcut astăzi de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), transmite MOLDPRES.

Astfel, virusul pestei porcine africane a fost descoperit în proba recoltată de la un cadavru de mistreţ, găsit mort în zona ocolului silvic Lipcani, r-nul Briceni.

Ca rezultat, în prezent este efectuat controlul rezervoarelor faunei sălbatice și sunt aplicate măsuri de eradicare a focarului. Totodată, inspectorii desfășoară controlul mișcării animalelor și produselor din carne de porc, screening-ul porcilor domestici și al populațiilor de mistreți.

În același timp, ANSA a anunțat că au fost depistate și două cazuri pozitive de rabie la doi câini în comuna Hincăuți, raionul Edineț. Cadavrele animalelor afectate de rabie au fost nimicite, iar animalele din localitate - supuse vaccinărilor antirabice. 
 
Foto: ANSA

img23000750

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!