ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ianuarie, au fost oferite subvenții în agricultură de peste 90 mln de lei

16:15 | 01.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. În prima lună a anului curent, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a debursat 92 de milioane lei (4,6 mln de euro) pentru plata subvențiilor în agricultură, transmite MOLDPRES.

Banii vor ajunge la 377 de solicitanți de subvenții care au depus cereri în anul 2022. Cei mai mulți bani, 84,6 mln de lei, vor fi acordați pentru subvenții post-investiționale. Alte cinci milioane de lei vor ajunge la solicitanții de subvenții în avans ce contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural. Totodată, 1,9 mln de lei vor fi acordate pentru dezvoltarea proiectelor start-up.

În anul 2022, AIPA a recepționat un număr record de cereri cu privire la acordarea sprijinului financiar, fiind înregistrate 16 146 de dosare.

Pentru anul 2023, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,5 miliarde de lei.

Foto: agrointel.ro

img23000799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!