ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ţările UE vor antrena un număr suplimentar de 15.000 de militari ucraineni

18:15 | 01.02.2023 Categorie: Externe

Bruxelles, 1 feb. /MOLDPRES/. Ţările membre ale Uniunii Europene urmează să antreneze un număr suplimentar de 15.000 de militari ucraineni, astfel că totalul va ajunge la 30.000, au spus miercuri surse europene, potrivit DPA, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Actuala misiune de pregătire a fost lansată în noiembrie şi are ca scop să ofere instruire individuală, colectivă şi specializată pentru forţele armate ucrainene, conform unui comunicat de presă.

Misiunea ajută armata ucraineană să îşi apere teritoriul şi să protejeze populaţia civilă şi a fost creată ca răspuns la solicitarea Ucrainei de a primit sprijin în urma invaziei ruse.

Planurile de a spori ţinta misiunii de instruire ar urma să fie anunţate oficial în timpul unei vizite pe care preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, o vor face în această săptămână în Ucraina.

Foto: telegram

img23000808

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!