ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețul de vânzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi modificat

11:39 | 02.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Prețul de vânzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi ajustat în funcție de amplasarea acestora. Proiectul de lege respectiv a fost votat astăzi de Parlament în a doua lectură, comunică MOLDPRES.

Astfel, coeficienții care vor fi aplicați la stabilirea prețului normativ al terenurilor libere de construcții și destinate în acest scop, altele decât cele din municipiul Chișinău, vor fi: 0,7 – pentru municipiile Bălţi, Bender, Tiraspol şi 0,5 – pentru localităţile care intră în componenţa acestora; 0,6 – pentru oraşele Cahul, Căuşeni, Comrat, Edineţ, Hânceşti, Orhei, Rîbniţa, Soroca, Ungheni, Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni, Străşeni; 0,5 – pentru celelalte oraşe; 0,1- pentru sate (comune).

Proiectul de modificare a anexei la Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului a fost adoptat cu 67 de voturi ale deputaților.

img23000828

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!