ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scriitorul Gheorghe Bâlici își sărbătorește cea de-a 60-a aniversare

07:19 | 03.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Poetul liric și satiric Gheorghe Bâlici, laureat al mai multor premii literare, a împlinit astăzi 60 de ani, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Gheorghe Bâlici a menționat că poeziile, epigramele și parodiile sale au apărut în diverse ediții periodice. ”N-am reușit să editez o carte în anul curent. În schimb, volumul meu intitulat ”Tăvălugul fericirii”, editat anterior, a obținut mai multe premii în România și R. Moldova. Mă bucur că și festivalurile de satiră și umor din cele două țări mă onorează cu diverse premii”, a precizat cunoscutul umorist.

Gheorghe Bâlici s-a născut la 3 februarie 1963, în satul Hiliuți, raionul Râșcani. În 1985, a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova. A debutat editorial în 1991 cu placheta de versuri lirice ”Floarea din inimă”, urmată de cărțile: ”Contra bolilor de stat, poeme satirice”, (2001), ”Epigrama de dimineață” (2003), ”Cu limba de un hexametru” (2008), ”Coșul minim de râs”, epigrame (2009), ”Horilegiu. 50. Epigrame” (2013), ”Romanță pentru mama”, versuri” (2014), ”Tăvălugul fericirii” (2018) ș.a.

În 2010, lui Gheorghe Bâlici i s-a conferit titlul onorific ”Maestru al Literaturii”. Este laureat al mai multor festivaluri naționale și internaționale de satiră şi umor.

img23000849

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!