ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost director al unei companii va ajunge pe banca acuzaților pentru abuz în serviciu

10:22 | 03.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Un ex-director general al unei companii specializate în producție de utilaj industrial din Republica Moldova și alți doi administratori de întreprinderi vor ajunge pe banca acuzaților pentru abuz în serviciu, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, cauza penală pe acest caz a fost finalizată și transmisă spre examinare magistraților.

Urmărirea penală în acest caz a fost pornită la 13 aprilie 2021, în baza denunțului acționarilor companiei, iar la 14 aprilie 2021 a fost transmisă Procuraturii Anticorupție pentru cercetare.

Conform materialelor cauzei penale, ex-directorul general al companiei, împreună cu alți doi administratori de întreprinderi, unul dintre care îi este rudă apropiată, în perioada 2019 – 2020, a încheiat în mod abuziv mai multe tranzacții, vizând bunurile companiei.

Astfel, de către ex-directorul general al companiei și persoanele care i-au sprijinit activitatea infracțională, au fost cauzate companiei daune în sumă totală de 9 907 848,71 lei.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului au fost puse sub sechestru patru apartamente, două case, trei terenuri și alte șapte bunuri imobile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de până la trei ani, cu privarea e dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la cinci ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!