ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La finala Cupei Ligii engleze la fotbal vor fi oferite locuri în picioare

08:49 | 04.02.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Finala Cupei Ligii engleze, care va opune Manchester United şi Newcastle United, pe 26 februarie, va fi prima după 35 de ani în care fanii vor avea locuri în picioare, a anunţat vineri English Football League (EFL), relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Stadionul Wembley, cu o capacitate de 90.000 locuri, va dispune de zone pentru spectatori în picioare în spatele fiecărei porţi, în care se vor putea strânge 867 de fani ai ambelor cluburi.

Stadioanele echipelor din Premier League au eliminat locurile în picioare de aproape 30 de ani, ca urmare a tragediei de pe stadionul Hillsborough din 1989, în care 97 de suporteri ai lui Liverpool şi-au pierdut viaţa într-o învălmăşeală.

''În aceste zone, fanii au voie să stea în picioare la meciuri în spaţii alocate în spatele unei bariere sau al unei şine care îi împiedică să cadă în faţă. În toate celelalte zone ale stadionului suporterii trebuie să rămână aşezaţi'', a spus EFL într-un comunicat.

Decizia intervine după un proiect experimental în care cluburi precum Chelsea, Cardiff City, Manchester City, Manchester United şi Tottenham au primit licenţe pentru locuri în picioare în zone delimitate atât pentru fanii lor, cât şi pentru cei din deplasare.

Guvernul britanic a anunţat în iulie 2022 că mai multe cluburi de fotbal ar trebui să adopte sistemul de zone sigure de locuri în picioare în interiorul stadioanelor lor.

img23000885

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!