ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a efectuat sâmbătă numeroase bombardamente asupra Ucrainei

08:45 | 05.02.2023 Categorie: Externe

Kiev, 5 feb. /MOLDPRES/. Ucraina a fost ţinta a numeroase bombardamente ruseşti, sâmbătă, a doua zi după ce Occidentul a promis că va livra arme cu rază de acţiune mai lungă, Kievul afirmând în acelaşi timp că a reuşit să contracareze un atac asupra Bahmut, un oraş din est pe care preşedintele ucrainean l-a numit "fortăreaţă", relatează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

"Inamicul se regrupează în anumite zone. Îşi concentrează principalele eforturi pe desfăşurarea de operaţiuni ofensive în direcţiile Kupiansk, Lyman, Bahmut, Avdiivka şi Novopavlivka", în estul Ucrainei, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării.

În regiunea de est a Doneţk, tiruri de artilerie "masive" au vizat sâmbătă dimineaţa Avdiivka, pe linia frontului, după ce oraşul Kramatorsk a fost lovit peste noapte de rachete, au informat autorităţile ucrainene.

În ultimele 24 de ore, doar în sudul provinciei Zaporojie, au căzut obuze asupra unor "infrastructuri civile" situate pe teritoriile a 26 de localităţi, potrivit surselor citate.

De asemenea, bombardamentele au continuat la Herson, un oraş important din sud capturat şi apoi abandonat de ruşi şi unde o persoană a fost ucisă şi alta rănită vineri.

Statele Unite au anunţat vineri un nou pachet de ajutor militar, de 2,2 miliarde de dolari, destinat Ucrainei şi care include rachete care vor putea, practic, dubla rază de acţiune a forţei de lovire ucrainene împotriva ruşilor, notează AFP.

img23000895

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!