ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 8 mii de cazuri de viroze și gripă s-au înregistrat în școli și grădinițe

09:56 | 06.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Un număr de 8692 de cazuri de viroze și gripă au fost raportate în școlile și grădinițele din țară la sfârșitul săptămânii trecute. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), transmite MOLDPRES. 

Astfel, din totalul cazurilor, 3567 au fost atestate în grădinițe și 5125 în instituțiile de învățământ primar și secundar. Totodată, timp de o săptămână s-au îmbolnăvit inclusiv 162 de pedagogi și 64 de angajați auxiliari ai instituțiilor de învățământ.

De asemenea, potrivit datelor de la finele săptămânii trecute, în școlile și grădinițele din țară au fost înregistrate 58 de cazuri de infectare cu Covid-19, majoritatea în rândul copiilor.

La începutul celui de-al doilea semestru de studii, MEC a expediat o circulară organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, prin care a recomandat eficientizarea măsurilor de profilaxie, în vederea prevenirii maladiilor respiratorii și diminuării riscului de îmbolnăvire.

Foto: MEC

img23000907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!