ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna trecută s-au înregistrat 65 de cazuri de gripă

10:02 | 08.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 65 de cazuri de gripă sezonieră și 10 074 de cazuri de infecții respiratorii acute, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSP, cele mai multe cazuri de gripă - 42 au fost înregistrate în Chișinău, urmat de Taraclia - patru cazuri, Cahul și Ialoveni - câte trei, Bălți, Hâncești, Rezina și Soroca - câte două cazuri, Anenii Noi, Căușeni, Edineț, Orhei și Sângerei - câte un caz. Cazuri de deces de gripă nu au fost înregistrate.

În aceeași perioadă, în laboratoarele ANSP, au fost investigate prin metoda molecular biologică la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2 un număr de 47 de probe. Dintre acestea, 14 probe au fost pozitive la virusurile gripale (1 - A(H3N2), 5 - A(H1N1), 7 - tip B și 1 - tip A); 2 - la SARS-CoV-2 și 9 la prezența virusurilor non-gripale.

De la începutul lunii octombrie și până în prezent s-au înregistrat 1442 de cazuri de gripă și 181 276 de cazuri de infecții respiratorii acute.

Foto simbol

img23001000

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!