ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Strășeni și Criuleni va fi prezentată o piesă de teatru pentru incluziunea socială a refugiaților ucraineni

11:07 | 08.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Caritas Cehia va organiza prezentarea spectacolului de teatru „Cei doi” în orașele Strășeni și Criuleni. Intrarea la spectacole va fi gratuită, transmite MOLDPRES.

Potrivit Caritas Cehia, pe 9 februarie, ora 15:00, va avea loc prezentarea spectacolului la Casa de Cultură Strășeni (str. Ștefan cel Mare 70), iar pe 10 februarie, ora 16:00, la Casa de Cultură și Tineret „Grigore Sîrbu” din Criuleni (str. 31 august 100). După prezentare va fi desfășurată o discuţie liberă pe marginea temei spectacolului, asigurată de un moderator, care va fi urmată de un moment de socializare și relaționare a celor prezenți.

Spectacolul are menirea de a facilita coeziunea socială între etnii, religii, viziuni politice diferite, precum și  a oferi un mediu recreațional și de bunăstare psihologică localnicilor și persoanelor refugiate din Ucraina. 

„Teatrul fără cuvinte este o formă de artă care, depășind barierele lingvistice, ne ajută să evităm conflictele și chiar să le soluționăm. Caritas Cehia a ales să realizeze un turneu național de teatru, în parteneriat cu echipa M.A.D.E., pentru a facilita coeziunea socială dintre ucraineni și moldoveni ceea ce ar permite  prevenirea discriminării persoanelor pe criterii de identitate culturală sau statut socio-economic”, a relatat managerul proiectului de ajutor umanitar pentru refugiații ucraineni, Cristina Rogojina.

Activitățile fac parte din proiectul implementat de Caritas Cehia - „Suport de urgență pentru refugiații vulnerabili din Ucraina”, finanțat de Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene a UE.  Producția „Cei doi” este un spectacol după „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare, în regia lui Ianoș Petrașcu. În perioada ianuarie - februarie, piesa este prezentată în șapte orașe ale țării: Chișinău, Anenii Noi, Criuleni, Bălți, Strășeni, Ceadîr-Lunga și Ștefan Vodă.

Foto: Caritas Cehia

img23001004

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!