ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi creat Biroul de investigare a accidentelor și incidentelor în transporturi

09:57 | 09.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi creat Biroul de investigare a accidentelor și incidentelor în transporturi. Hotărârea cu privire la organizarea acestuia a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Noua instituție va organiza, conduce și va coordona activitatea de investigație tehnică privind siguranța evenimentelor în transportul aerian, feroviar și naval. Totodată, autoritatea va întocmi rapoarte preliminare și finale în care vor fi stabilite cauzele și circumstanțele în care s-au produs evenimentele în transport și va emite recomandări privind siguranța.

Biroul va fi subordonat Guvernului, iar activitatea acestuia va fi finanțată de la bugetul de stat.

În prezent, în țara noastră nu există o autoritate independentă de investigare a evenimentelor în transporturi din punct de vedere al siguranței, care ar avea scopul prevenirii acestora. De regulă, la investigarea unui eveniment cu generarea prejudiciului, participă organul de urmărire penală, care are misiunea de a stabili vinovatul în producerea evenimentului, nu și a veni cu recomandări privind evitarea unor astfel de evenimente în viitor.

Sursa: monitorul.gov.md

img23001043

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!