ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au devenit cunoscute finalistele Cupei Mondiale a Cluburilor la fotbal

12:50 | 10.02.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Echipa Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Mondiale a Cluburilor de fotbal, competiţie găzduită de Maroc, după ce a învins formația egipteană Al Ahly Cairo cu scorul de 4-1 (1-0), miercuri seara, la Rabat, informează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

În finala programată pe 11 februarie, campioana Europei va înfrunta formaţia saudită Al Hilal Riad, care a învins neaşteptat echipa braziliană Flamengo Rio de Janeiro cu scorul de 3-2, marţi seara, în prima semifinală.

Golurile madrilenilor în semifinala de miercuri au fost înscrise de Vinicius Junior (42), Fede Valverde (46), Rodrygo Goes (90+2) şi Sergio Arribas (90+8). Pentru vicecampioana Africii a punctat tunisianul Ali Maaloul (69), din penalty, după un fault comis în careu de Eduardo Camavinga.

Real Madrid a avut şi un penalty (87), dar mijlocaşul croat Luka Modric a ratat, şutul său fiind apărat de Mohamed El Shenawy.

Madrilenii, care au avut şapte absenţe în semifinală, vizează al cincilea lor trofeu în competiţie, în faţa unei formaţii, campioana Asiei, care va juca în premieră finala.

img23001089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!