ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău și Ceadîr-Lunga va fi prezentată o piesă de teatru pentru incluziunea socială a refugiaților ucraineni

10:04 | 22.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Caritas Cehia va organiza prezentarea spectacolului de teatru „Cei doi” în localitățile Chișinău și Ceadîr-Lunga. Intrarea la spectacole va fi gratuită, transmite MOLDPRES.

Potrivit Caritas Cehia, astăzi, 22 februarie, ora 18:30, piesa va fi prezentată pe scena Teatrului Fără Nume (str. Sfatul Țării, 18) din capitală, iar mâine, 23 februarie, ora 17.00, la Centrul Cultural din Ceadîr-Lunga (str. Lenin, 89). După prezentări va fi desfășurată o discuţie liberă pe marginea temei spectacolului, asigurată de un moderator, care va fi urmată de un moment de socializare și relaționare a celor prezenți.

Spectacolul este organizat de Caritas Cehia și Teatrul MADE, cu sprijinul EU Civil Protection & Humanitarian Aid, pentru a facilita incluziunea refugiaților din Ucraina adăpostiți în Republica Moldova.

Activitățile fac parte din proiectul implementat de Caritas Cehia - „Suport de urgență pentru refugiații vulnerabili din Ucraina”, finanțat de Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene a UE. Producția „Cei doi” este un spectacol după „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare, în regia lui Ianoș Petrașcu. În perioada ianuarie - februarie curent, piesa este prezentată în șapte orașe ale țării: Chișinău, Anenii Noi, Criuleni, Bălți, Strășeni, Ceadîr-Lunga și Ștefan Vodă.

Foto: Caritas Cehia

img23001423

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!