ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a decis instituirea comitetelor de audit în toate entitățile de interes public

12:30 | 22.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Comitetele de audit vor fi instituite în toate instituțiile de interes public, inclusiv în întreprinderile de stat și societățile comerciale cu capital de stat. Decizia respectivă a fost aprobată astăzi de Guvern, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Prin activitatea lor, comitetele vor contribui la aplicarea și monitorizarea unor cerințe mai stricte în procesul de audit legal al situațiilor financiare. În prezent, întreprinderile nu au un cadru normativ ajustat la acest capitol, iar legislația națională necesită a fi armonizată, în acest sens, cu normele UE. 

„Proiectul de lege este parte a politicii statului și are drept scop îmbunătățirea guvernanței corporative a entităților menționate. În același timp, această modificare se referă la aplicarea acquis-ului comunitar”, a menționat ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba. 

Foto: Guvern 

img23001439

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!