ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova au fost reluate transplanturile de rinichi

11:49 | 23.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. În Republica Moldova au fost reluate transplanturile de rinichi, după o pauză de peste doi ani, cauzată de pandemia de COVID-19. Primele trei intervenții au fost efectuate la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, intervențiile au fost efectuate de o echipă multidisciplinară, compusă din medici urologi, nefrologi, chirurgi, anesteziologi-reanimatologi.

Rinichii prelevați de la donatori în moarte cerebrală au fost transplantați unor pacienți cu insuficiență renală în stadiul final, care erau tratați prin dializă și se aflau în lista de așteptare pentru transplant.

Conform sursei citate, pacienții, de 47, 49 și 60 de ani, au fost deja externați și se simt bine.

Foto: Ministerul Sănătății

img23001480

img23001480

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!