ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Contingentul KFOR-18 și-a început activitatea în Kosovo

13:15 | 23.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naţionale, aflaţi în operaţia de menţinere a păcii KFOR, au început executarea misiunilor în zona de responsabilitate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, până în prezent, pacificatorii moldoveni au participat la antrenamente de tip fire phobia, fiind instruiţi de colegii italieni, precum și la ședințe practice de evacuare a răniţilor cu elicopterul.

Recent, militarii moldoveni, italieni și macedoneni au executat un marș forțat pe distanța de 20 km, pe Valea Rugovei (Rugova Valley), situată în vestul regiunii Kosovo. Deplasarea s-a desfășurat pe un traseu complet acoperit de zăpadă, pornind de la altitudinea de 1 300 metri până la 1 650 metri.

Cel de-al 18-lea contingent al Armatei Naţionale a plecat în Kosovo în luna ianuarie curent. Acesta este format din 41 de militari, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari.

Pacificatorii moldoveni sunt dislocați în localitatea Pech și fac parte din Comandamentul Regional-Vest (Regional Command West).

Foto: Ministerul Apărării

img23001488

img23001488

img23001488

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!