ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajatorii pot solicita subvenții de susținere a proiectelor de inițiative locale

12:21 | 24.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Angajatorii pot depune cereri pentru acordarea subvențiilor de susținere a proiectelor de inițiative locale. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), informează MOLDPRES.

Potrivit Agenției, subvențiile sunt acordate întreprinderilor care creează locuri noi de muncă în localitățile rurale și angajează șomeri înregistrați la una din subdiviziunile teritoriale ale ANOFM.

Banii vor putea fi folosiți pentru procurarea echipamentelor tehnologice, mașinilor, utilajelor, aparatelor şi instalațiilor de măsurare, control și reglare, tehnicii de calcul, mobilierului pentru dotarea spațiilor amenajate destinate activității economice pentru care s-a solicitat finanțare.

Subvenția se acordă în condițiile acoperirii de către întreprinderea beneficiară de subvenție a 35% din costul proiectului, iar cuantumul subvenției acordate nu poate depăși 65% din acesta, dar nu mai mult de 20 salarii medii lunare pe economie pentru anul precedent.

Pentru a beneficia de suport, angajatorul va depune la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă, în raza căreia își are activitatea un dosar care trebuie să conțină în particular cererea de finanțare, formularul de aplicare, planul de afaceri și o declarație pe propria răspundere.

Angajatorii pot solicita informații suplimentare la Centrul de Apel al ANOFM la numărul de telefon 0 8000 1000.

Foto simbol

img23001524

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!