ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

20 de ambulanțe noi au fost repartizate substațiilor din țară

12:35 | 24.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a fost reînnoit cu 20 de ambulanțe noi, donate de către Oficiul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAMUP, ambulanțele sunt de tip B, marca Toyota și sunt dotate cu echipament medical performant ce va permite echipelor de medici să intervină prompt la pacienții cu diverse patologii pentru restabilirea, stabilizarea și monitorizarea funcțiilor vitale.

Ambulanțele au fost repartizate preponderent în teritoriile, aflate în vecinătate cu hotarele Ucrainei. Astfel, la Substația de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) din Coșnița a fost distribuită o autosanitară. Câte o ambulanță au primit Punctele de Asistență Medicală Urgentă (PAMU) din Vadul lui Vodă, Copanca, Tocuz, Volintiri, Olănești, Molovata, Cotiujenii Mari, Pripiceni, Călărășăuca, Vărăncău, Larga, Sudarca, Călinești, Costești, Slobozia Mare, Valea Perjei, Tvardița, Copceac și Cișmichioi.

Foto: CNAMUP   

img23001528

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!