ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Plantațiile periculoase din zona drumurilor publice vor fi înlocuite

14:07 | 24.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Copacii și arbuștii din zona drumurilor publice și zonele de protecție ale acestora, care prezintă riscuri pentru siguranța rutieră, vor fi tăiați și înlocuiți treptat, a anunţat astăzi Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD), transmite MOLDPRES.

Pentru aceasta, a fost creat un grup de lucru interinstituțional care va efectua inspecții rutiere și va identifica zonele cu vizibilitate redusă unde plantațiile rutiere sunt periculoase pentru participanții la trafic. Plantațiile vor fi tăiate în conformitate cu autorizațiile eliberate de autoritatea competentă - Agenția de Mediu.

„În zonele unde nu este posibilă tăierea, vor fi sădite fâșii de arbuști până la fâșia de copaci, instalate parapete metalice sau create valuri de pământ. Înlocuirea plantațiilor rutiere va fi efectuată cu specii de arbuști similare celor deja aflate pe drumurile publice. La selectarea acestora vor fi examinate toate speciile de arbuști existente în prezent, fiind considerate oportune exclusiv acele specii care au demonstrat în timp cele mai bune caracteristici, din punct de vedere tehnic și al siguranței rutiere”, indică ASD.

Planul de acțiuni pentru înlocuirea treptată a plantațiilor rutiere din zona drumurilor publice și zonele de protecție ale acestora a fost aprobat printr-un ordin comun al ministereor Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Afacerilor Interne și Mediului.

Foto: ASD

img23001533

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!