ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veronica Bradăuțanu a fost desemnată consilier prezidențial în domeniul justiției

14:53 | 28.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Veronica Bradăuțanu este numită consilier prezidențial în domeniul justiției, informează MOLDPRES.

Veronica Bradăuțanu a fost în perioada 2022-2023 consilier al ministrului Justiției, totodată activând pentru o perioadă în calitate de președinte al Colegiului Disciplinar al Executorilor Judecătorești și membru al Colegiului de Autorizare și Disciplină al Administratorilor Autorizați. Din 2005 și până 2010 a activat în calitate de jurist la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), oficiul din Londra, unde a revenit în 2017-2021 în funcția de jurist principal, a detaliat Serviciul de presă al Președinției.

Între anii 2010-2017 a activat ca expert în reforme în drept comercial și civil și a oferit expertiză pentru Uniunea Europeană, Banca Mondială și Corporația Financiară Internațională (IFC). Veronica Bradăuțanu are o licență în drept, de la Universitatea de Stat din Moldova și un master în drept, de la Universitatea din Connecticut, SUA, totodată fiind și avocat calificat în statul New York.

Foto: Președinție

img23001630

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!