ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 26 500 de familii defavorizate au primit un ajutor de urgență

11:41 | 01.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Peste 26 500 de familii defavorizate au primit un ajutor de urgență în mărime de 4 900 de lei, acordat sub formă de plată unică, pentru perioada noiembrie 2022 - mai 2023, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), la această etapă, Programul Alimentar Mondial a transferat plata pentru 32 057 de beneficiari dintre cei 39 924 selectați în prima rundă, în acest sens fiind alocate aproximativ 157 milioane de lei (7,8 mln de euro) din fondurile organizațiilor ONU: UNFPA, UNHCR, UNICEF, OIM și PAM, în baza Memorandumului de Înțelegere semnat la sfârșitul anului trecut cu MMPS.

Familiile care pot beneficia de suport financiar de urgență sunt selectate de către o comisie locală, formată din reprezentați al primăriei din localitate, ai direcției raionale de asistență socială și ai societății civile.

Ajutorul financiar de urgență este transferat prin intermediul platformei Western Union și poate fi ridicat de la oficiile Poștei Moldovei sau de la orice instituție bancară care operează cu acest sistem. Beneficiarii sunt anunțați despre posibilitatea ridicării suportului financiar de urgență prin intermediul mesajelor telefonice scurte - SMS, iar pentru a primi banii, prezintă buletinul de identitate și codul unic din mesajul primit.

La etapa inițială, a fost planificată acordarea ajutorului financiar de urgență pentru circa 40 mii de persoane, ulterior numărul de beneficiari a fost extins până la circa 56 de mii.

Foto simbol

img23001661

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!