ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul Alimentar Mondial va ajuta R. Moldova la exportul de producție cerealieră

16:30 | 01.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Mai multe activități ce pot fi întreprinse în crearea oportunităților de export al producției de cereale din ţara noastră au fost examinate astăzi, în cadrul întrevederii vicepremierului Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, cu Katrien Ghoos, directorul Programului Alimentar Mondial (PAM/WFP) al Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Părţile au afirmat că aceste măsuri sunt necesare atât pentru a ajuta agricultorii din Republica Moldova, cât și pentru a spori gradul de aprovizionare globală cu produse agricole.

„Exporturile reprezintă o sursă importantă de venit pentru agricultori, iar în contextul războiului de pe teritoriul Ucrainei, agenții economici au întâmpinat dificultăți majore la organizarea logisticii”, a estimat Vladimir Bolea. 

Programul Alimentar Mondial este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite, cu sediul la Roma, și este cea mai mare organizație cu rol umanitar pentru acordarea de ajutoare internaționale în alimente.  PAM oferă asistență alimentară pentru cca 91,4 milioane de persoane în 83 de țări în fiecare an. De la sediul său din Roma și din peste 80 de birouri din întreaga lume, PAM activează pentru a ajuta oamenii care nu pot produce sau obține suficiente alimente pentru ei și pentru familiile lor. Este membru al Grupului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și parte a comitetelor executive.

Foto: MAIA

 

img23001683

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!