ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Luminița Țâcu va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu”

17:50 | 01.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul Național Mihai Eminescu va avea loc joi, 2 martie, la ora 18.00, spectacolul ”Romeo și Julieta” de William Shakespeare, într-o versiune nouă, în regia Luminiței Țâcu,  informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul adjunct al instituției, Ghenadie Gâlcă, a menționat că spectacolul este montat pentru a treia oară pe scena TNME. ”Piesa ”Romeo și Julieta” a fost jucată pentru prima oară în teatrul nostru în 1971 în regia lui Andrei Băleanu, în rolul lui Romeo fiind Iurie Negoiță, iar în cel al Julietei – Dina Cocea, apoi - Viorica Chirca. Ulterior, în 2008, a fost a doua montare, în versiunea regizorului italian Andrea Battistini, în care eu și cu Snejana Puică am jucat rolurile principale. E o plăcere de fiecare dată să revii la Shakespeare, iar ”Romeo și Julieta” este un text-provocare pentru fiecare artist”, a precizat Ghenadie Gâlcă. De data aceasta, Romeo va fi interpretat de Nicu Ciumașu, student în anul IV la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, iar rolul Julietei va fi jucat de Corina Rotaru, cea mai tânără artistă din trupa TNME. Corina a spus că piesa lui Shakespeare este foarte actuală, iar Nicu a afirmat că toți ar trebui să ne regăsim în acest personaj – Romeo, tânărul care iubește cu adevărat.

Vineri, 3 martie, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Aveți ceva de declarat?”, montat de Petru Hadârcă după piesa “Puricele în ureche”, scrisă de comediograful francez Georges Feydeau.

În aceeași zi, la ora 13.30, Teatrul ”Alexei Mateevici” va prezenta spectacolul ”Micul Prinț”, montat de regizorul Mihai Țărnă după cunoscuta lucrare a autorului francez Antoine de Saint-Exupéry, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” – spectacolul ”Hoțul” de dramaturgul italian Dario Fo, laureat al Premiului Nobel, în regia lui Alexandru Cozub și la ora 19.00, Teatrul  ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”O furtună”, drama erotică de A.N Ostrovski, în regia lui Vasili Pavlenko.

img23001686

img23001686

img23001686

img23001686

img23001686

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!