ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunţat pentru luna martie un regim termic peste valorile normei

12:43 | 02.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a evaluat pentru luna martie curent regimul termic, care arată să fie peste valorile normei, transmite MOLDPRES.

Potrivit SHS, în urma analizei materialelor sinoptice și climatice, pentru martie 2023, temperatura medie lunară a aerului se prevede peste valorile normei (norma fiind de +2..+4°C).

De asemenea, cantitatea precipitațiilor va fi aproape de mediile multianuale (norma constituind 25-40 mm).

Conform specialiştilor SHS, pe parcursul lui martie are loc creşterea temperaturii medii lunare a aerului cu 4-5ºC faţă de februarie. Valorile ei medii variază între +1ºC, în nordul ţării, şi +3ºC, în sud. Trecerea stabilă a temperaturii medii zilnice a aerului prin 0ºC în direcţia creşterii se semnalează pe teritoriul ţării în fond în perioada 27 februarie – 11 martie.

În următoarele 24 de ore, se prevede vreme cu temperaturi modeste, cu înnorări. Vântul nord-vestic va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va scădea noaptea la valori cuprinse între 0..-6°C. Ziua, temperatura va oscila între +4..+10ºC.

Foto: SHS

img23001710

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!