ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Stația de epurare din municipiul Cahul va fi reconstruită

14:06 | 03.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Staţia de epurare a apelor uzate din municipiul Cahul va fi reconstruită, iar lucrările vor începe la jumătatea lunii aprilie curent, potrivit Primăriei oraşului, transmite MOLDPRES.

Staţia este amplasată pe teritoriul satului Crihana Veche, gestionat de administraţia municipiului, aflându-se într-un avansat grad de uzură.

„În vederea protecţiei apelor ca factor natural al mediului înconjurător, reconstrucția Stației de Epurare a apelor uzate este absolut necesară pentru a menține un mediu curat și sănătos. De asemenea, structura acționează pentru diminuarea cantității poluanților din apa uzată”, arată Agenţia de Dezvoltare Regională Sud.

Reconstrucția Stației de epurare din Cahul prevede construcția instalațiilor noi pe teritoriul stației existente.

Proiectul de Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul Republicii Federale Germania prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare KfW.

Foto: Primăria Cahul

img23001754

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!