ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

09:02 | 06.03.2023 Categorie: Comunicate

Bilanțul săptămânii (27 februarie - 5 martie 2023)

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. La ”frontiera verde" și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 245 de evenimente cu documentarea a 253 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 42 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
- 24 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 177 contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
- șase cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 18 procese verbale și 204 chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 453 600 lei și încasarea amenzilor de 224 125 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 178 de cetățeni străini, dar și 62 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 301 consemne, dintre care 19 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 282 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 280 271 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 88 584 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 54% din totalul de traversări, iar 30% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 16% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 1 090 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!