ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

19:34 | 06.03.2023 Categorie: Comunicate

Președintele CEC a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. În marja vizitei la Tallinn, Estonia, cu prilejul observării alegerilor parlamentare din 5 martie curent, delegația Comisiei Electorale Centrale (CEC), condusă de președintele instituției, Angelica Caraman, a avut o întrevedere oficială cu Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Ion Stăvilă.

Președintele CEC a exprimat gratitudinea pentru asistența acordată în cadrul organizării vizitelor de informare și documentare la Tallinn pentru reprezentanții Comisiei, care urmăresc informarea despre experiența Estoniei în materie electorală și preluarea de bune practici în implementarea unor noi metode de vot, care ar putea fi preluate și de către țara noastră în vederea modernizării și eficientizării sistemului electoral.

La rândul său, Ambasadorul Ion Stăvilă a confirmat întreaga disponibilitate a misiunii diplomatice de la Tallinn de a acorda sprijinul necesar tuturor delegațiilor moldovenești care vizitează Estonia, cu scopul studierii și preluării experienței acestei țări în toate domeniile de interes, inclusiv în domeniul promovării reformelor structurale și consolidării institutelor democratice, cum sunt alegerile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!