ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alte două proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate

09:24 | 07.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Alte două proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate. Ca rezultat, două localități din raionul Soroca au parte de infrastructură modernizată, transmite MOLDPRES. 

Astfel, în comuna Iarova din Soroca a fost renovat sistemul de iluminat public. Rețeaua se întinde pe o distanță de circa 17 km. Beneficiari ai proiectului, care a costat peste un milion de lei, sunt aproape 800 de locuitori ai comunei.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), un alt proiect a fost finalizat în satul Rudi din Soroca, unde a fost elaborat Planul Urbanistic General. Documentul prevede amenajarea teritoriului localității și oferă posibilitatea sătenilor să beneficieze ulterior de modernizarea serviciilor publice. Costul pentru elaborarea planului este de peste 100 mii de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Raionul Soroca beneficiază de 18 proiecte de dezvoltare locală prin Programul guvernamental „Satul european”. Valoarea totală a acestora este de 62,2 milioane de lei.

Programul „Satul european” cuprinde 496 de proiecte. 83 dintre acestea au fost deja finalizate.

Foto simbol

img23001828

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!