ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 15 mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

09:20 | 07.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 15099 de cetățeni, inclusiv la 2458 de copii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), pe parcursul săptămânii, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 3770 de solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare, dintre care 60 pacienți cu sindrom coronarian acut, urmate de urgențele respiratorii - 3191 de solicitări, 1960 de pacienți cu patologii neurologice, inclusiv 259 de accidente vasculare cerebrale și 995 cetățeni cu diferite traume.

În aceeași perioadă, la Serviciul 112 au fost înregistrate 69 de solicitări pe motivul urgențelor infecțioase; 30 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, dintre care combustii 12 și șapte hipotermii.

Totodată, la Serviciul AMUP au parvenit 29 de apeluri pe motivul urgențelor toxice, dintre care 16 intoxicații cu medicamente, patru cu alcool și trei intoxicații cu monoxid de carbon.

Foto: CNAMUP

img23001830

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!