ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Cahul a fost modernizat cu susţinerea Japoniei

08:41 | 08.03.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 mar. /MOLDPRES/. Reprezentanții Ambasadei Japoniei în Republica Moldova au marcat ieri finalizarea ‘Proiectului de îmbunătățire a mediului de învățământ la Liceul teoretic ”Dimitrie Cantemir” din municipiul Cahul’ împreună cu elevii, profesorii și administrația instituției, transmite MOLDPRES.

Proiectul a fost finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului ”Kusanone”, iar grantul în mărime de peste 90 de mii de dolari a fost utilizat pentru instalarea geamurilor și ușilor energoeficiente, reparația interioară, schimbarea rețelei electrice și obiectelor sanitare în blocul alimentar (bucătărie, cantină, încăperile auxiliare).

„Proiectul a contribuit la asigurarea sănătății și securității celor 534 de elevi, 46 de profesori și personal tehnic și sporirea eficienței energetice”, potrivit Ambasadei nipone.

Ambasadorul Yamada Yoichiro și-a exprimat aprecierea față de tinerii din Moldova, menționând că ”de îndată ce războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia, vom vedea renașterea adevărată a Moldovei”.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6.9 milioane de dolari, pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Foto: Ambasada Japoniei

img23001868

img23001868

img23001868

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!