ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Culturii

16:15 | 08.03.2023 Categorie: Comunicate

Ministrul Prodan s-a întâlnit cu omologul său din Guvernul federal german

Chişinău, 8 mar. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei la Berlin, 7 – 9 martie, ministrul Culturii, Sergiu Prodan a avut o întrevedere cu Claudia Roth, responsabilă pentru cultură și mass-media în Guvernului Federal, membră a Bundestagului german.

„Am trasat planuri ambițioase în vederea cooperării în domeniul culturii și turismului, accente importante fiind puse pe cooperarea în domeniul editării de carte, traducerea operelor autohtone în limba germană si participarea Moldovei în calitate de invitat special la Târgul Internațional de Carte de la Frankfurt”, a menționat ministrul Prodan.

De asemenea, părțile au convenit să consolideze cooperarea în domeniul turismului, prin dezvoltarea produselor și a  rutelor istorice legate de comunitățile etnice germane din Moldova.

În același timp, a fost abordată posibilitatea susținerii unor programe de schimb și mobilitate culturală, preluarea experienței Culture Invest, un program de stimulare a finanțării, la nivel federal, a  intervențiilor în infrastructura culturală și atragerea inițiativei private.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!